![]() |
çok beğendim ben bunu
çok beğendim ben bunu
> > > >Asya'da maymun yakalamak icin kullanilan bir cesit tuzak vardir. Bir hindistancevizi oyulur ve iple bir agaca veya yerdeki bir kaziga baglanir. > > > >Hindistancevizinin altina ince bir yarik acilir ve oradan icine tatli bir > >yiyecek konur. Bu yarik sadece maymunun elini acikken sokacagi kadar buyukluktedir, yumruk yaptiginda elini disari cikaramaz. Maymun, tatlinin > >kokusunu alir, yiyecegi yakalamak icin elini iceri sokar ve yiyecegi kavrar, ama yiyecek elindeyken elini disari cikarmasi olanaksizdir. > > > > > > > >Sikica yumruk yapilmis el, bu yariktan disari cikmaz. Avcilar geldiginde, > >maymun cilgina doner ama kacamaz. Aslinda bu maymunu, tutsak eden hicbirsey > >yoktur. Onu sadece onun kendi bagimliliginin gucu tutsak etmistir. Yapmasi > >gereke tek sey elini acip yiyecegi birakmaktir. Ama zihninde acgozlulugu o > >kadar gucludur ki bu tuzaktan kurtulan maymun cok nadir gorulur. > > > > > > > >Bizi tuzaga dusuren ve orada kalmamiza neden olan sey, arzularimiz ve zihnimizde onlara bagimli olusumuzdur. Tum yapmamiz gereken, elimizi acip > >benligimizi ve bagimli oldugumuz seyleri serbest birakmak ve dolayisiyla > >ozgur olmaktir. > > |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 07:03 . |