![]()  | 

| 

| 
		#1 | 
| 

peygamberimiz ( S.A.V )'in Şemal-i Şerif-i   bazı kimsler Efendimiz ( Sallallahu Aleyhi Ve Sellem )'in Hilye-i saadetlerini söylemenin yanlış olduğunu benimsemişlerdir. Oysa Efendimiz ( Sallallahu Aleyhi Ve Sellem )'in görünüşünü anlatmak   dinlemek  okumak bir  özelliğini duymak da bir ibadettir. Ve Sevaptır. burada günah olan ( HAŞA!!! )  bu Hilye-i Saadetlerini anlattığımızda çizmeye kalkışan büyük günaha girmiştir.  ama görünüşünü okumak  dinlemek sevaptır.  ibadettir.Efendimiz ( Sallallahu Aleyhi Ve Sellem ) şöyle buyurmuştur; (Peygamberi zikretmek ibadettir. Salihleri [evliyayı] zikretmek [anmak] günahlara kefarettir. Ölümü zikretmek [hatırlamak] sadakadır. Kabri zikretmek   Cennete yaklaştırır.)  [Deylemi](Resulümün verdiğini alın   yasakladığından da  sakının!)[Haşr 7] Ve Efendimiz ( Sallallahu Aleyhi Ve Sellem ) Hilye-i Sadeetlerine başlamadan biz okuyan müminlerden adı anılınca salavat getirerek okunması vaciptir. ![]() ALLAHÜMME SALLİ ALA MUHAMMED VE ALA ALİ MUHAMMED Efendimiz ( Sallallahu Aleyhi Ve sellem ) kendisine salavat hakkında şöyle buyurmuşlardır; (Şefaatime en layık olan   bana en çok salevat  okuyandır.) [Tirmizi](Beni sözünüzün başında   ortasında ve sonunda  anın!) [I. Neccar] (İsmim anılınca salevat okumayan   cimrilerin  cimrisidir.) [Tirmizi](Yanında anıldığım halde bana salevat getirmeyenin burnu sürtülsün!) [Tirmizi] (İsmim anılınca    salevat getirmeyen  zelil olsun!) [Tirmizi](Gül koklayıp da bana salevat getirmeyen   bana eziyet etmiş  olur.) [Şir’a] [Tirmizi]HİLYE-İ SAADET ( ŞEMAL-İ ŞERİF-İ ) BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM Yaratılış Ve Ahlak İtibariyle İnsanların En Üstünü İdi. Bütün Peygamberlerin En Güzeli O İdi. Boynu Uzun Ve Gümüş Gibi Saf   Omuzları Ve Pazuları  Kalın  Parmakları  Uzundu.Kendisi Şişman Değildi. Uzuna Yakın Orta Boylu   Güçlü  Ve Kuvvetli İdi.Mübarek Cildi İpekten Yumuşaktı. Yüzü Hafifçe Yuvarlak   Kaşları Hilal Gibi  İdi.Kirpikleri Uzun   Gözleri Kara Büyük Ve  Son Derece Güzel İdi.Saçları Ne Pek Kıvırcık   Ne De Düz  İdi.Sakalı Sık Ve Tamdı. Uzun Değildi. Cismi Güzel   Kokusu Hoş  İdi.Sünnetli Olarak Ve Göbeği Kesik Vaziyette Doğmuştu. Yüzü Gül Gibi Kırmızıya Benzeyen Beyaz Ve Nurani   Berrak Ve Işıklı  İdi.Dişleri İnciler Gibi beyazdı. Konuşurken Ön Dişlerinden Nurlar Saçılır   Gülerken Ağzında  Işıkların Bile Aydınlandığı Sanılırdı.Koku Sürünsün Veya Sürünmesin Teni ve Teri En Güzel Kokulardan Daha Güzel Kokardı. Mübarek Eliyle Bir Çocuğun Başını Okşasa   O Çocuk Diğerleri  Arasından Hemen Seçilir  Belli  Olurdu.Pek Uzaktan İşitir   Kimsenin Göremeyeceği  mesafeden Görürdü.Bir Yere Giderken Sağına Soluna Bakıp Yürümez   Vakar  Ve Süratle İlerlerdi.Yüzünde Nur   Sözünde Kuvvet   Lisanında Güzellik Vardı.Herkesin Aklına Göre Söz Söyler   Herkese Güler  Yüz Gösterirdi.Kimsenin Sözünü Yarıda Kesmez   Haşin davranmaz   Mütevazi Yaşardı.O'nu Ansızın Görenler Heyecan Ve Sevgiyle Ürperir    Konuşunca Hayran Olurdu.Bütün İnsanları Hoş Tutar   Hizmetçisine Şefkatle  Muameler Ederdi.Kendisi Ne yer   Ne Giyerse   Hizmetçilerine De Onları Yedirir   Giydirirdi.Çocukları Çok Sever   Saçlarını Okşar   Onlarla konuşurdu.Son Derece Cömert   Sözüne Sadık Ve  Merhametli İdi.Güzel Ahlak Bakımından İnsanların En Üstünü İdi. Hülasa Kainatın Efendisi   ALLAH'ın  Sevgilisi  Mü'minlerin Baş  Tacı  Hasta Gönüllerin  İlacı  Çaresizlerin  Yardımcısı  Mazlumların  Koruyucusu  Düşünülebilen Her  Türlü Üstünlüğün Sahibi İdi.ALLAH'ın Salat Ve Selamı O'nun Ve O'na Yakın Olanların Üzerine Olsun.... ALLAHÜMME SALLİ ALA MUHAMMED VE ALA ALİ MUHAMMED ![]() ww.uydulife.tv 

| 
|
| 
		 | 

| 
| Bookmarks | 
| Etiketler | 
| peygamberimiz ( s.a.v )'in şemal-i şerif-i | 
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |

|