![]()  | 

| 

| 
		#1 | 
| 

Sen  Geldin Biliyorum...  SEN GELDİN BİLİYORUM... Kutlu doğumunda anarken Seni   biliyorum  bizimleydin. Gönül tahtımızda   yavrularımızın gözyaşında  pembe  yanaklarına konan gülümsemelerde  hüzünlenen  yüzlerimizde  ağlayan  gözlerimizde Sen vardın. Sen geldin biliyorum... Yüreklerimiz pırpır ederken   taş gibi  kalpler Senin sevginle erirken  Senin  şefkatli elin başlarımızı okşarken  bildim  Sen  geldin... Sen gelince çünkü  ezberler  bozulur... Sen gelince çünkü  sahtelikler  kaçacak yer arar... Sen gelince çünkü  bütün  çiçekler güle yer açar... Seni unutmuşken  bize  unutturulmuşken asırlardır yokluğunda başımızı yaslayacağımız sineyi bulamadık.  Çöllerde avare dolaştık. Seraplarda oyalandık. Şimdi Sen geldin   biliyorum. Sen gelince çünkü   zulmün sesi  titremeye başlar.. kaba kuvvet telaşlanır.. mütecavizler panikler.. münafıklar  kekeler... Sen geldin biliyorum; çünkü bahar çiçekleri açıyor. Adının geçtiği ninnilerle büyüyen filizler fidana dönüyor... Sen geldin; çünkü Senin şiirlerini okurken çocuklarımız hıçkırıklarını tutamıyor. Çocuk koroları Sana adanmış şarkılar söylüyor   ilahiler  yakıyor  adın  onların ağızlarına ne de güzel yakışıyor... Sen geldin; çünkü yeniden  diriliyoruz. Kin ve nefretler bir bir sökülüyor sinelerimizden. Şefkati   merhameti   affedebilmeyi keşfediyoruz yeniden. Komşusu aç iken tok yatmadan rahatsız oluyoruz yeniden. Sevdiklerinizi seviyoruz yeniden... Sen geldin biliyorum. Akıl ve kalp buluştu yeniden. Aklın aydınlığında    mantık ve muhakemenin enginliği el ele tutuştular. Şimdi çağımızı okumayı  öğrendik. Bir yerden iki defa ısırılmamayı anladık. Düştüğümüz yerden kalkmanın  yolunu bildik. Senin getirdiğin nur sayesinde doğruları   yanlışları  öğrendik. Senin sayende yeniden sevgiye   maneviyata   iyiliklere  hayırlara  uyandık. Yeisle kıvranırken çıkmaz sokaklarda  Sen geldin  yol yordam öğrendik  ümitle  gerildik ok misali yaylarda. Sen geldin de    yaldızı döküldü sahte sevgilerin. Sen geldin de beli kırıldı dostluk zannedilen  sahteciliklerin. Sen geldin de  biz sevmeyi  öğrendik Allah için. Senin öğrettiklerinle gerçek arkadaşlık neymiş   mü’min kardeşliği neymiş  insan  kardeşliği neymiş   canlı-cansız bütün mahlûkata sevgi neymiş  şefkat  neymiş onu öğrendik. Sen geldin çünkü  şekil değil  özün kıymetini bildik. Sen gelmeseydin   biz  sadakatin  vefanın  kıymetini nereden bilecektik? İmtihanı    sabrı  incinsek de  küsmemeyi  vefasızlık  görsek de kapıları kapatmamayı nasıl başaracaktık? Biz ancak Seninle aşabiliriz    aşılamazları. İşte yalanla doğru yine iç içe. Yine “günahla sevap yol arkadaşı”. Yine heva ve heveslerinin peşinde yığınlar... Yine kibirle “ben” diyor aslında bir hiç olanlar... Yine kaba kuvvet konuşuyor hak namına... Yine adaletsizliklerin kanunu olmuş adalet... Yine güçlü haklı   mazlum  bütün beşeriyet... Yine tüyü bitmedik yetimin hakkına tecavüz.. yine  hırsızlık  yağma  talan..  yine yiğitlik sayılıyor harâmilik... Sen geldin ya artık ne gam ya Resûlallah.  Gurbet sona erdi artık ya Nebiyye-r Rahmet... Biliyorum Sen geldin  sona  erecek zulmet. Biliyorum Sen geldin   bahar  gelecek elbet. Sokaklarında gül dağıtılıyor şehirlerin... Elde Sensin.. Gönülde Sen.. Gözlerdesin... Toprağı ıslatan çocuk gözyaşlarındasın... Hoş geldin... Hoş geldin    Sultanım  Efendim...  ww.uydulife.tv 

| 
|
| 
		 | 

| 
| Bookmarks | 
| Etiketler | 
| sen geldin biliyorum... | 
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |

| 

|