..:: BİLGİ VADİSİ ::.. BİLGİ VADİSİ RSS   TWİTTER   BİLGİ VADİSİ FORUM FACE GRUBU  

Anasayfa Kimler Çevrimiçi Bugünkü Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et
Geri git   ..:: BİLGİ VADİSİ ::.. > BAYANLAR BÖLÜMÜ > YEMEK TARİFLERİ > Sebze Yemekleri
Google

   

 
Konu Bilgileri
Konu Başlığı
patlıcan musakka
Konudaki Cevap Sayısı
1
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
614

 
 
Seçenekler Stil
Eski 07.05.09, 11:12   #1
yergun_002
 
yergun_002 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
 
Üye Numarası: 3
Üyelik tarihi: 16.07.2008
Nereden: adıyaman
Mesajlar: 5.706
Konular: 2447
Rep Bilgisi
Rep Gücü : 10
Rep Puanı : 862
Rep Seviyesi : yergun_002 is a splendid one to beholdyergun_002 is a splendid one to beholdyergun_002 is a splendid one to beholdyergun_002 is a splendid one to beholdyergun_002 is a splendid one to beholdyergun_002 is a splendid one to beholdyergun_002 is a splendid one to behold
Aktivite
Level: 54 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Paylaşım: 132 / 1325
Güç: 1902 / 65006
Tecrübe: 0%

İletişim
Standart patlıcan musakka

6 adet orta boy patlıcan
1½ su bardağı zeytinyağı
½ paket margarin
500 gr kuzu kıyması
1 adet büyükçe soğan
3 adet domates
1 çorba kaşığı salça
3-4 adet dolmalık biber
Yeterince tuz ve karabiber
2 su bardağı kaynar su


Patlıcanları yıkayıp, kabuklarını soyun, iki parmak kalınlığında halkalar şeklinde kesin.
Bol tuzlu soğuk suya atıp yaklaşık yarım saat acı suyunun çıkmasını bekleyin.
Soğuk suyla yıkayıp, kurulayın ve hemen kızartmağa başlayın.
Zeytinyağını bir tavada kızdırın.
Yağ kızınca patlıcanları alt üst ederek altın sarısı bir renk alıncaya kadar kızartın.
Yağlarını süzdürerek tavadan alın ve kağıt peçete üzerine çıkartarak fazla yağlarını salmasını sağlayın.
Fırın tepsinize kızarttığınız patlıcanların yarısını dizin. Bir başka kapta margarini eritin.
İçinde soğanı arasıra karıştırarak 3-4 dakika sote edin.
Kıymayı ekleyip, suyunu bırakıp, tekrar çekinceye kadar dibini tutturmdan kavurun.
Biraz suda erittiğiniz domates salçası, tuz ve biberi ilave edin.
Kaynar halde suyunuda ekleyip, bir taşım kaynatın ve ateşi kısın.
Ağır ateşte harç suyunu çekinceye kadar pişirin.
Tepsideki patlıcanların üzerine hazırlamış olduğunuz bu kıymalı harcı serin.
Üzerine kalan kızarmış patlıcanlar ile halka şeklinde doğranmış domates ve biberleri yerleştirin.
Tepsiyi, önceden ısıtılmış orta ısılı fırına sürüp, yarım saat kadar pişirin.
Sıcak olarak hemen servise sunun.
ww.uydulife.tv
__________________

La İlahe İllallah kalbimizi karartma.
La İlahe İllallah rızkımızı daraltma.
La İlahe İllallah bizi imansız bırakma.

La İlahe İllallah kabirde bizi bunaltma.
La İlahe İllallah kendi kapından başka kapı aratma.
La İlahe İllallah kendine kul habibine ümmet olmaktan bizi biran bile ayırma.
La İlahe İllallah hesapsız sabır ver.
La İlahe İllallah azapsız kabir ver bizlere Allah'ım…
AMİN AMİN AMİN


ASALET BOYDA DEĞİL, SOYDA OLMALI
İNCELİK BELDE DEĞİL, DİLDE OLMALI
DOĞRULUK SÖZDE DEĞİL, ÖZDE OLMALI
GÜZELLİK YÜZDE DEĞİL, YÜREKTE OLMALI..

yergun_002 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
 

Bookmarks


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Yeni Mesaj yazma yetkiniz Aktif değil dir.
Mesajlara Cevap verme yetkiniz aktif değil dir.
Eklenti ekleme yetkiniz Aktif değil dir.
Kendi Mesajınızı değiştirme yetkiniz Aktif değildir dir.

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı

Gitmek istediğiniz klasörü seçiniz


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Dizayn ve Kurulum : Makinist
Forum SEO by Zoints

E-Marine Education | Vbulletin | Tosfed |
www.bilgivadisi.biz   www.bilgivadisi.biz