Hamsi pilavı      
 
  1 kilogram hamsi kemiklerinden ve kılçıklarından iyice  temizlenir. Ve yan taraftaki tabakta bekletilir.
 
1 çay fincanı zeytin yağı Teflon tencerede kızdırılır. İçerisine 4 adet  soğan doğranır ve kavrulur. Daha önceden ılık su ile yıkanmış olan  pirinç tencereye ilave edilir ve iyice karıştırılır. Kavurmaya 10 dakika  kadar devam edilir. Ardından dereotu, tuz, karabiber, 1 fincan su  tencereye ilave edilir. Yine iyice karıştırılır. Ocağın altı kısılır ve  yarım ateşte pilav suyunu çekene kadar, kapağı kapatılmış bir şekilde  pişmeye bırakılır. Ardından üzerine doğranmış dereotu da ilave edilerek  pilav iyice karıştırılır ve böylece iç pilav hazır hale getirilmiş olur.