![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
#8 |
![]() ![]() 2000'ler - Mobil bilişim 2000 - 1GHz Pentium ve Athlon / Playstation 2: AMD ve Intel, 1GHz'lik işlemcilerini yayınladı. Sony ise PlayStation 2'yi piyasaya sürdü. 2011 - Mac OS X / Windows XP / Linux 2.4.0: Önde gelen üç işletim sisteminin yeni sürümleri yayınlandı. 2002 - Blackberry: RIM, ilk BlackBerry akıllı telefonunu piyasaya sürdü. 2003 - PowerPC G5, Athlon 64: Apple PowerPC G5'i piyasaya sürdü. AMD ise Athlon 64 işlemcisini yayınladı. 2004 - NVIDIA GeForce 6800: GeForce 6800, piyasadaki diğer kartlarla karşılaştırıldığında üretkenlikte yüzde 100 artış sağlıyordu. 2005 - Pentium D / Athlon 64 X2 / Microsoft XBOX 360: Intel ve AMD ilk çift çekirdekli 64 bit masaüstü işlemcilerini piyasaya sürdüler. Microsoft ise oyun konsolunu Xbox 360'ı piyasaya sürdü. 2006 - MacBook Pro / Intel Core 2 / Playstation 3 / Wii: MacBook Pro, Apple'ın Intel tabanlı çift çekirdekli ilk bilgisayarıydı. Sony PS3'ü, Nintendo ise Wii'yi piyasaya sürdü. 2007 - iPhone / ASUS Eee PC: İlk iPhone, Apple tarafından tanıtıldı. Netbook kategorisindeki İlk ASUS Eee PC tanıtıldı. 2008 - HTC Dream / Google Android: Google'ın Android işletim sistemi ile çalışan ilk ticari telefon HTC Dream yayınlandı. 2010 - iPad: Apple, akıllı cepler ve laptop'lar arasındaki boşluk üzerinde bir köprü vazifesi gören tablet bilgisayarını yayınladı. Bundan sonrasını ise zaten biliyorsunuz. Android ve iOS tabletler ve akıllı telefonlar fırtına gibi esiyor; masaüstü ve dizüstü bilgisayarlar giderek daha da hızlanıyor. İşin içine bir de Windows Phone mobil işletim sistemi girmiş durumda. Bakalım yarın bize neler getirecek? ww.uydulife.tv
![]() |
Bookmarks |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|